Kotimainen Kilpailu

Ilmoittautuminen Oulun Musiikkivideofestivaalien 27. kotimaiseen kilpailuun on avattu ja musiikkivideoiden viimeinen jättöpäivä on perjantaina 12. kesäkuuta. Kilpailun ilmoittautuminen: http://www2.omvf.net/fi/kotimainen-kilpailu/ilmoittautuminen

Oulun Musiikkivideofestivaalit ry:n järjestämään kilpailuun voivat osallistua suomalaisten ohjaajien musiikkivideot, joita ei ole aiemmin esitetty festivaaleilla. Tekijöiden on myös mahdollista osallistua ulkomaisille artisteille tekemillään videoilla.

Kipailuun lähetetyt videot jaetaan esiraadituksessa kilpailunäytöksiin ja katselmusnäytöksiin. Kilpailunäytökset jaetaan temaattisiin kokonaisuuksiin. Kaikki videot esitetään ilmaiseksi verkossa elokuussa.

Kotimaisen kilpailun videoiden ohjaajat kisaavat pääpalkinnosta Kultapumpelista, paras kuvaus palkitaan Linssipumpelilla ja ansiokkain jälkityö saa Postpumpelin. Lisäksi tuomaristo palkitsee neljä ansioitunutta ohjaajaa kunniamaininnoin ja lupaava nuori ohjaaja palkitaan Teinipumpelilla. Kaikki kilpailuun lähetetyt videot osallistuvat lisäksi yleisöpalkinnon eli Kansanpumpelin jahtiin. Voittajat palkitaan festivaalin palkintojuhlassa Pumpeligaalassa lauantaina 29. elokuuta. Pumpelipalkintojen saajat valitsee riippumaton tuomaristo.

Kaikki kilpailuun lähetetyt videot arkistoidaan osaksi maailman suurinta suomalaisen musiikkivideon arkistoa.