Oulun Musiikkivideofestivaalien vuoden 2020 kotimaisen kilpailun näytösjako on nyt julkaistu!

21.7.2020

Oulun Musiikkivideofestivaalien kotimaiseen kilpailuun saapui tänä vuonna 295 videota, joista kilpasarjaan valikoitui 90 videota. Kilpavideot löytyvät osoitteesta http://omvf.net/pages/kotimainen-kilpailu ja katselmusvideot puolestaan osoitteesta http://omvf.net/pages/kotimainen-katselmus.

Oulun Musiikkivideofestivaalien taiteellinen johtaja Anna-Mari Nousiainen kommentoi kilpailun tasoa seuraavasti: “Musiikkivideoiden kirjo kotimaisella kentällä on laaja ja tyylejä löytyi arkistomateriaalivideoista visual EP:ihin. Digitaalinen maailma on myös vakiintumassa musiikkivideoon ja 3D-mallinnuksia nähtiin aiempia vuosia enemmän. Musiikkivideoiden tekninen taso on vakiintunut lähtökohtaisen korkeaksi, mutta erottuvia ideoita kaivataan aina lisää. Musiikkivideoiden hiominen on rytmin ja yksityiskohtien leikkiä, ja on pakahduttavaa nähdä teoksia joissa palaset loksahtavat kohdalleen. On ihanaa todistaa kuinka musiikkivideo voi luoda ympärilleen vaihtoehtoisia todellisuuksia!”

Tänä vuonna Oulun Musiikkivideofestivaalit järjestetään internetin välityksellä ja kaikki kilpailuun lähetetyt videot ovat katseltavissa elokuun ajan festivaalin nettisivujen kautta. Kilpailunäytösten teemoja ovat vuonna Aktinium, Bromi, Kalifornium, Dysprosium, Fluori, Elohopea, Happi, Fosfori, Ununennium ja Volframi. ”Kotimaisen kilpailun videot on lajiteltu tämän vuoden festivaaliteemaa Pimeä aine mukaillen alkuaineisiin. Näytöksissä ihmetellään universumimme rakennuspalikoita ja niiden muodostamia yhdistelmiä kotimaisessa musiikkivideossa”, Nousiainen avaa näytösjakoa.

Oulun Musiikkivideofestivaalien vuoden 2020 kilpasarjan arvioivaan tuomaristoon kuuluvat tänä vuonna ohjaaja Teemu Niukkanen, äänisuunnittelija, muusikko ja musiikkivideo-ohjaaja Arttu Hokkanen sekä ohjaaja ja DJ Malin Nyqvist. Kotimaisen kilpailun videoiden ohjaajat kisaavat pääpalkinnosta Kultapumpelista, jonka voittajalle Oulun Musiikkivideofestivaalit lahjoittaa 1500 euron pääpalkinnon. Nuori lupaava ohjaaja palkitaan Toast Postin tarjoamalla värimäärittelyajalla ja Teinipumpelilla, paras kuvaus Valofirman ja Kamerafirman kalustovuokrauspalkinnolla ja Linssipumpelilla sekä ansiokkain jälkityö Postpumpelilla ja rentouttavalla festivaalimatkalla vuoden 2021 festivaalille kera Oulu Floatsin lahjakortin. Lisäksi tuomaristo palkitsee neljä ansioitunutta ohjaajaa kunniamaininnoin. Kaikki kilpailuun lähetetyt videot osallistuvat myös yleisöpalkinnon eli Kansanpumpelin äänestykseen ja musiikin edistämissäätiö MES jakaa 1000 euron Musiikkivideon edistämispalkinnon henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt suomalaista musiikkivideota.