Oulun Musiikkivideofestivaalien vuoden 2019 kotimaisen kilpailun näytösjako on nyt julkaistu.

19 Jul 2019

Oulun Musiikkivideofestivaalien kotimaiseen kilpailuun saapui tänä vuonna 323 videota, joista kilpasarjaan valikoitui 104 videota. Kilpavideot löytyvät osoitteesta http://omvf.net/sections/programme/#kotimainen-kilpailu ja katselmusvideot puolestaan osoitteesta http://omvf.net/sections/programme/#kotimainen-katselmus.

Oulun Musiikkivideofestivaalien taiteellinen johtaja Anna-Mari Nousiainen kommentoi kilpailun tasoa seuraavasti: “Musiikkivideoiden tekninen taso on vakiintunut lähtökohtaisen korkeaksi. Erottuvia ideoita kaivataan kuitenkin aina lisää – aiemmin kovassa huudossa olleet metsäjuoksu ja irralliset dronekuvat ovat jo kuolevaa lajia, mutta tilalle ovat saapuneet peiliefekti, väriaberraatiot ja VHS-plugarit. Musiikkityylejä löytyi videoista laidasta laitaan, ja on ollut hienoa kuulla ja nähdä läpileikkaus monipuolisesta ja kokeilevasta musiikista Suomessa. On myös aina ilahduttavaa huomata kuinka kapitalistisessa maailmassa vietetään aikaa kylppärissä ketsuppiveren, viemärien tai suihkulaulun parissa, tehokkuudesta piittaamatta!”

Kilpasarjaan päässeet videot nähdään pääsymaksuttomissa näytöksissä Kulttuuritalo Valveella ja katselmusnäytökset esitetään 45 Specialissa. Kilpailunäytösten teemoja ovat tänä vuonna Bensiini, Veri, Betoni, Neon, Muovi, Pumpuli, Helium, Etanoli, Vesi ja Hiekka. “Kotimaisen kilpailun videot on lajiteltu tänä vuonna Hot Mess -teemaa mukaillen sotkuisesti aineisiin ja materiaaleihin! Näytöksissä kurkistetaan siihen, miltä tuntuu ja näyttää bensiini, pumpuli tai etanoli kotimaisessa musiikkivideossa”, Nousiainen avaa näytösjakoa.

Oulun Musiikkivideofestivaalien kilpasarjaa saapuu arvioimaan kansainvälinen ja arvovaltainen tuomaristo. Tuomaristoon kuuluvat tänä vuonna käsikirjoittaja ja musiikkivideo-ohjaaja Anna Brotkin, Tommy Cashin ohjaajaparinakin tunnettu virolainen musiikkivideo-ohjaaja ja stylisti Anna-Lisa Himma sekä muusikko, taiteilija ja sarjakuvantekijä Ville Pirinen.

OMVF:in ohjelmisto ja aikataulut julkaistaan 23.7.

Akkreditointi on auki median edustajille ja av-alan tekijöille osoitteessa http://www2.omvf.net/fi/pressi/akkreditointi.

Majoitusyhteistyökumppanimme De Gamlas Hem Hotel & Restaurant tarjoaa rajoitetun määrän öitä festivaalivieraille -10% hintaan mainitsemalla Oulun Musiikkivideofestivaalit varauksen yhteydessä. Hotelli sijaitsee osoitteessa Kirkkokatu 54, 90120 Oulu ja varauksen voi tehdä osoitteessa https://degamlashotel.fi/hotelli/ tai soittamalla numeroon +358 75 325 7600.

Lämpimästi tervetuloa festaroimaan ja onnea kisaan!