Kotimaisen kilpailun näytösjako julki

Oulun Musiikkivideofestivaalien vuoden 2018 kotimaisen kilpailun näytösjako on nyt julkaistu. Kotimaiseen kilpailuun saapui tänä vuonna 321 videota. Kilpasarjaan niistä pääsi 120 videota.

Oulun Musiikkivideofestivaalien taiteellinen johtaja Jaakko Mattila kommentoi kilpailun tasoa seuraavasti: “Lähetettyjen videoiden tekninen taso on ollut huikean hyvä tänäkin vuonna. Alkuperäisiä ideoita kaivataan kuitenkin aina lisää – tarinankerronnallisesti irralliset dronekuvaukset ovat tänä vuonna syrjäyttäneet aiemmin paljon käytetyt metsäjuoksukohtaukset. Musiikkityylit olivat videoissa tutun monenkirjavat, ja on ollut ilo huomata miten paljon hyvää musiikkia Suomessa tehdään.”

Kilpasarjaan päässeet videot nähdään pääsymaksuttomissa näytöksissä Kulttuuritalo Valveella ja katselmusnäytökset esitetään 45 Specialissa. Kilpailunäytöksen teemoja ovat tänä vuonna Hiili, Kadmium, Umbra, Karmiini, Magenta, Ametisti, Ultramariini, Kobaltti, Turkoosi ja Vihreä. “Kilpasarjan teemat on jaettu väreihin jotka vastaavat videoissa ja kappaleissa ollutta energiatasoa. Keltainen ja vihreä ovat ne rauhallisimmat ja muut sävyt sitten vähän raisumpia”, Jaakko Mattila avaa teemoitusta.

Oulun Musiikkivideofestivaalien kilpasarjaa saapuu arvioimaan kansainvälinen ja arvovaltainen tuomaristo. Tuomaristoon kuuluvat tänä vuonna Gimmeyawallet Productionsin toimitusjohtaja, Tubeconin perustaja Elise Pietarila, palkittu lontoolainen musiikkivideo-ohjaaja ja valokuvaaja Matilda Finn sekä taiteilija ja elokuvantekijä Anna-Mari Nousiainen.